domingo, 8 de octubre de 2017

BARDENAS 24 - ERREKA 28: CRÓNICA

"A veces palomas, a veces águilas, abrimos, generosos como equipo, alas y mente azules para seguir volando alto..."

El viaje más largo de esta primera fase complicaba un poco más la ya de por si difícil visita al equipo tudelano Bardenas. Con algunos problemas de orientación (jejejejejeje) llegamos al "Ciudad de Tudela" con buenas sensaciones y muchas ganas de pelea.

Ambos equipos empezamos el partido defendiendo 6:0 muy pendientes de evitar conexiones con los pivotes. Durante los primeros 20 minutos la igualdad en el marcador fue constante. Justo en ese momento Gazbo decide cambiar la defensa a 5:1 y ahí empezamos a romper el partido. Con esta defensa, el equipo, concentrado y muy intenso, anula totalmente el ataque tudelano y con un Otito Roqué inspirado desde el extremo (cinco goles) y un Oier Berasategi sin perdón en los contraataques infringimos un parcial de 1-8 al Bardenas para terminar 7-15 la primera mitad del partido.

En el descanso, dentro del vestuario, todos a una insistiendo en no relajarnos pese a la diferencia conseguida. Comenzó la segunda parte como si la primera no hubiera terminado. Defensa 5:1 intensa por nuestra parte que nos llevó a un 13-25 a falta de 15 minutos. Instante en el que el entrenador de Bardenas decidió pedir un tiempo muerto para cambiar su 6:0 en defensa a un 5:1 con el adelantado en la línea discontinua. Si a este cambio defensivo le unimos que nuestro equipo bajó mucho su intensidad tanto en defensa como en ataque le sirvió a los de Tudela para "maquillar" el marcador y llegar al final del partido con un engañoso 24-28 a favor del Erreka.

Destacar de este partido el 40% en paradas de Peio Mitxeo, motivado seguramente por esos primeros 45 minutos continuos que fuimos capaces de mantener la intensidad y la concentración; hay que seguir entrenando como lo venimos haciendo; esa es la única forma de llegar a nuestra meta, ser capaces de jugar todo el partido con la intensidad y la concentración máxima.

Las próximas dos semanas el Erreka K.E. descansa en liga. Volveremos a la competición el 28 de Octubre enfrentándonos en Doneztebe al Ardoi de Zizur.

Suuuuuuua!!!

"Batzuetan usoak, batzuetan arranoak, hegalak eta burua urdin irekitzen ditugu, eskuzabalak talde bezala, hegan oso altu egiten jarraitzeko..."

Lehen fase honen bidaia luzeenak apur bat gehiago zaildu zigun jada Bardenas talde tuterarrerako bisita zaila. Orientazio arazo batzuekin (jejejejejeje) iriitsi ginen  "Ciudad de Tudela" kiroldegira sentsazio onekin eta borrokarako gogo askorekin.

Bi taldeak 6:0 defentsa batekin hasi ginen piboteekin konexioak saihestu nahian. Lehen 20 minutuetan zehar markagailuko berdintasuna etengabekoa izan zen. Une horretan, hain zuzen ere, Gazbo'k defentsa 5:1 era aldatzea erabaki zuen eta partidua hor apurtzen hasi ginen. Defentsa honekin, taldeak, kontzentraturik eta oso bizi, eraso tuterarra erabat baliogabetzea lortu zuen eta nahiz extremotik(bost goletatik inspiratutako Otito Roqué batek) , nahiz kontraerasoek ( barkamenik gabeko Oier Berasategi batek) lagunduta, partidua haustea lortu genuen. Lehen zatiko azkeneko 10 minututan Bardenasek jasandako partzialak, (1-8), 7-15an utzi zuen markagailua partidaren lehen erdia amaitzean.

Atsedenean, aldagela barruan, denok batera, diferentzia haundia izan arren, ez lasaitzea adostu genuen. Bigarren zatia hasi zen lehenbizkoa  amaitu ez balitz bezela. Gure 5:1 defentsa biziarekin 13-25 iritsi ginen hamabost minutu falta ziren arte. Une horretan Bardenas-eko entrenatzaileak hutsarte bat eskatzea erabaki zuen eta 6.0 defentsa batetik, 5:1 batera aldatu zuen lerro etenetan jarriz jokalari aurreratua. Defentsaren aldaketa honek eta gure taldeak bere intentsitatea, bai  defentsan  eta bai erasoan, asko jeisteak, Tuterakoei balio izan zien markagailua "borobiltzeko" eta partidaren amaierara 24-28 emaitzarekin iristeko, nahiz eta nahasi dezakeen.
Partida honetan nabarmengarria da Peio Mitxeoren 40%a  geldialdietan, lehen 45 minutuetan mantendu genuen intentsitate eta kontzentrazio mailak motibaturik seguru aski ; gatozen bezala jarraitu behar dugu entrenatzen,hori da gure helburura iristeko modu bakarra , partida guztia intentsititate eta kontzentrazio handienean jokatzeko gai izatea.

Datozen bi asteetan C.D. Erreka K.E.k ligan atsedenaldia du. Urriaren 28n, Donezteben, lehiaketara itzuliko gara Zizur'ko Ardoiren aurka eginez.