KRONIKAK

( eus) KRONIKA ERREKA - LAGUNAK eta LOYOLA - ERREKA
Larunbatean Lagunaken aurka egin genuen kirol taldeeko aurkezpen egunean, eta jende aunitz agertu zen. Hala ere kosta egin zitzaigun nahi bezala aritzea. Barañaingoa equipo hagitz gaztea da baina hagitz argi dute ze moduan aritu, gure aurka behinik behin, arazo haundiak eman zizkiguten partidu guztian zehar. Akats pila bat egin genuen ata partidu txarra orokorrean baina azkenean irabaztea lortu genuen ederki kostata.
Horrela gainera bigarren faserako “txapeldunen taldean” matematikoki salikatuak gelditu ginen
Asteartean iruñan izandu ginen Loyolaren kantxan. 15 minutu inguru kosta zitzaigun partiduan ongi sartzea, atzetik joan ginen ia partidu guzia eta nahiz eta berdintzera hurbildu ez ginen aintzinetik jartzen. 57. minutuan bat guttiagokin gelditu ginen eta berdintzea lortu genuen 22na. Gero gainera 2 gol jarraian sartu genituen azkeneko minutuak ikaragarri ongi arituz eta haiek ez zuten gol bat bertzerik sartu. 23-24 ko emaitzarekin akitu genuen partidua. Partidu guzia atzetik joan eta jarrera honekin aritzeko kapazak izateak irabaziarazi zigun partidua, gure eskubaloian sinistu eta soluzio logikoak lortuz.

(Cas) CRONICAS ERREKA - LAGUNAK y LOYOLA - ERREKA
El sábado jugamos contra el Lagunak el dia de las presentaciones del club con mucha gente en las gradas. Es uno de los equipos que más nos cuesta ganar, no nos dejan hacer nuestro balonmano, y nos lo ponen muy difícil, aunque al final terminamos ganando fallamos un carro de goles y fue un partido bastante malo. Eso si, logramos ganar y clasificarnos matemáticamente para el “grupo de campeones”.
El martes nos tocó ir a la cancha de los jesuitas, nos costó bastante entrar de lleno al partido, sobre todo en defensa. Logramos ir empatados al descanso pero se pusieron en seguida por delante en la segunda parte. Aunque llegábamos a empatar, no nos pusimos por delante.
En el min 57. Sufrimos una exclusión y empatamos a 22. Luego a falta de un minuto íbamos ya 2 arriba y no consiguieron arrebatarnos el triunfo, acabámos 23-24. Increíble victoria eligiendo muy bien las ultimas acciones, tanto en ataque como en defensa.